24 mars 2005

FFII: Call to Action

Vi befinner oss just nu i en period där det är EU-parlamentarikerna som behöver övertygas om mjukvarupatentens faror. Ett problem är att mjukvarupatents faror alltför ofta associera med open source rörelsen och open source rörelsen associeras inte med pengar. Florian Müller på NoSoftwarePatents.com menar att när samhället står mot pengar så vinner alltid pengar.

Många EU-parlamentariker har tyvärr den föreställningen om att mjukvarupatent endast drabbar open source rörelsen. Det är av största vikt att dessa övertygas om att mjukvarupatent mycket väl är en fråga som berör och drabbar hela industrin.

Enligt Müller finns det otaliga företag som är oroliga för mjukvarupatent, men att detta måste bevisas för EU-parlamentet.

Därför har två av NosoftwarePatents.com:s sponsorer, 1&1 Internet AG och MySQL AB, kört igång en "Call to Action". De söker företagare som har intäkter i miljon dollar- eller euroklassen. Om ni jobbar på ett sådant företag (eller känner någon som gör det) och ni känner er hotade av mjukvarupatent så kontakta gärna NoSoftwarePatents.com på adressen: partners@nosoftwarepatents.com.

Müller önskar också att människor sprider ordet.

Enligt 1&1 Internet AG:s och MySQL AB:s öppna brev till deras industri kollegor så kommer Bryssel de närmaste månaderna bli ett "kapital centrum" för lobbyism. De största företagen är medvetena om att det här troligen kommer bli deras sista chans att införa ett patentsystem likt den amerikanska i Europa. De kommer att pumpa in miljontals dollar i lobbyverksamheten. Dessa lobby pengar har inte vi motståndare. Å andra sidan är vi många engagerade som kämpar frivilligt. Det är inte försent än.