31 mars 2005

FFII och NoSoftwarePatents.com slås ihop

Igår kom ett pressmeddelande som avslöjade att FFII tar över NoSoftwarePatents.com:s kampanj. Samtidigt avgår Florian Müller som kampanjledare för NoSoftwarePatents.com.

NoSoftwarePatents.com startades för ett år sen av branschveteranen Florian Müller och av NoSoftwarePatents.com:s tre sponsorer 1&1 Internet AG, MySQL AB och Red Hat. NoSoftwarePatents.com har fungerat som ett komplement till FFII och som en länk mellan olika motståndsgrupper. Ett av deras mål är att informera människor om det komplicerade ämnet mjukvarupatent, vilket de försöker uppnå genom att bland annat på ett enkelt beskriva problemen med mjukvarupatent på 17 olika språk.

Florian Müller la under ett års tid sitt programmeringsprojekt på is för att kunna ägna sig på heltid åt kampanjen. Han tog dock ett personligt beslut att återgå till sitt projekt. Samtidigt påpekade Müller att han periodvis fortfarande kommer vara inblandad i kampen mot mjukvarupatent.

Free the Mind tackar Florian Müller för hans otroliga engagemang i frågan och kan bara konstatera att Müllers avgång är en förlust.