25 november 2005

Microsoft censurerar i MSN Messenger

Alla som använder MSN Messenger känner till att det kan vara krångligt att skicka mp3-filer genom programmet till personerna på vännerlistan. Detta eftersom att Microsoft har fått för sig att mp3-filer är farliga och att vanliga MSN Messenger-användare inte är att lita på. Microsoft har alltså gett sig själva rätten att bestämma åt dig vad som är farligt och vad som inte är det.

Microsoft har dock inte stannat där. Liquid_raven uppmärksammade nyligen på en diskussionstrådEternalsuns, där en av användarna har gjort ett litet test för att se vilka fraser man kan skicka över MSN Messenger och vad som censureras. Och det finns ingen tvekan om att Microsoft censurerar alla fraser som innehåller termen "download.php". Detta är inte heller beroende av vilken version det är på MSN Messenger eftersom att censureringen sker på servernivå.

Även om dessa uppenbara försök att kontrollera innehållet på Internet inte är svåra att komma runt så måste dessa handlingar och motiven bakom dem starkt ifrågasättas.

Testa gärna det öppna instant messenger-protokollet Jabber.

4 Comments:

Blogger Johan said...

Det är verkligen helt sjukt, särskilt ur ett demokratiskt perspektiv. Är det något MS gör av egen fri vilja, eller efter påverkan av andra (läs: upphovsrättsindustrin)?

25 november, 2005 19:15  
Blogger floodis said...

Jag vet faktiskt inte om det är något MS kommit på själva eller om det tryckts fram.

25 november, 2005 23:39  
Blogger kaon said...

Notera att "download.asp" inte blockeras ut, vilket är ett ganska "roligt" "sammanträffande". Microsoft och slumpen går inte riktigt ihop...

26 november, 2005 19:48  
Anonymous Anonym said...

A-patch löser biffen!

http://apatch.org/index.php

27 januari, 2008 18:23  

Skicka en kommentar

<< Home