19 januari 2007

Regeringen smyger igenom FRA:s avlyssningsförslag

Enligt en källa till NyTeknik tog regeringen igår beslut om att ta nästa steg med FRA:s avlyssningsförslag och skicka det till lagrådet. Beslutet togs utan att det placerats på ärendeförteckningen, vilket alltså betyder att beslutet togs i smyg.

Men efter att lagrådet kritiserat sönder förslaget så kommer det väl att förkastas? Såsom Johan Linander sa? Nej, inte enligt artikeln i NyTeknik. Därefter ska är det tänkt att de borgliga partierna och Socialdemokraterna ska forsätta bereda förslaget och därmed alltså frysa ut de två mest övervakningskritiska partierna i riksdagen.

En udda sak dock. Regeringen träffades och beslutade att forsätta med förslaget igår. Men redan innan dess stod det i informationsmaterial utgiven av statsrådsberedningen att lagförslaget kommer avlämnas åttonde mars. Hur funkar det egentligen?

Via Rick Falkvinge

1 Comments:

Blogger Unknown said...

Det här känner man igen, så fort det är nått skumt ljusskyggt på gång så fryses V och Mp ut, politikerpamparna håller varandra om ryggen, vem ser skillnad på en moderat och sosse?

21 januari, 2007 21:41  

Skicka en kommentar

<< Home