10 juni 2005

Mjukvarupatent förespråkare: Glass mot Ja-röst

Campaign for Creativity är en grupp som lobbar för starkare immateriellrätt. De stöds av flera företag som förespråkar mjukvarupatent och adressen för sidan är registrerad på Simon Gentry, en flitig förspråkare och aggressiv lobbyist för alla sorters patent.

Den första juni organiserade FFII, CCIA och EU-parlamentetsgruppen EPP en konferas om mjukvarupatent. Morgonens session hölls i EU-parlamentet medan eftermiddagens session hölls i hotellet Renaissance. För att ta sig från EU-parlamentet till Renaissance måste man gå igenom Place de Luxembourg.

Simon Gentry ska, enligt FFII, ha fått en av Malcolm Harbours (EU-parlmentariker och mjukvarupatent förespråkare) assistenter att skicka ut ett mail till alla EU-parlamentariker:
Yes its true! If you go down to Place du Luxembourg from now until 3pm, you can collect your free icecream and support the Computer Implemented Inventions Common Position!
De flesta EU-parlamentariker tros ha passerat Place de Luxembourg mellan 12:00 och 14:00.

Enligt Campaign for Creativity ska dock den här händelsen inte ha varit organiserad tillsammans med Harbour. Campaign for Creativity tar också på sig fullt ansvar för händelsen och mailet.

Denna desperation efter Ja-röster måste ändå vara ett gott tecken för alla mjukvarupatent motstånadare.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hängde inte riktigt med på allt. Men alla vet ju att JA för patent använder fullare medel än vi mot patent.

10 juni, 2005 16:57  
Blogger floodis said...

Mm och problemet är att även om vi som är mot inte går på deras låga metoder så gör tyvärr politiker det, enligt FFII. Och vad politiker tycker är, tyvärr, viktigare än vad vi gör :).

11 juni, 2005 08:11  

Skicka en kommentar

<< Home