15 mars 2007

Digital idag - Webbsida för medborgarjournalistik lanserad

Oscar Swartz projekt kring medborgarjournalistik lanserades idag i form av en wiki vid namnet Digital idag. Swartz skriver på sin blogg:
Den sajt för medborgarjournalistik och aktivism som jag flaggat för några gånger /.../ finns nu uppe i sin grundversion. Det är alltså en Wiki. Användarna skapar innehållet. Alla som brinner för informationsfrihet och kommunikationsfrihet bör bege sig dit och börja fylla den med information. Det är en sajt för alla som vill vara digitala idag, inte i morgon.
Första och ännu det enda projektet handlar om FRA:s avlyssningslag. Aktuellt och jätteviktigt ämne. Det är bara att sätt igång. Wikin är öppen för alla.Swartz skriver något annat i samma bloggpost som jag själv hade tänkt skriva om men som inte blivit av på grund av tidsbrist och som jag vill understryka:
Jag har läst uttalanden från Bodström i SvD, DN och Computer Sweden och kommer till slutsatsen att det hela handlar om politiskt rävspel. (s) vill uppnå någonting, dvs få in några punkter i lagen. Men i grunden tycks man hålla med. Och lagen föreslogs ju från början under (s)-regeringen för ett år sedan.
Bara för att Socialdemokraterna har sagt att de vill bordlägga förslaget så betyder det inte att de faktiskt kommer göra det eller att de vill och kommer att förkasta hela förslaget. Glöm aldrig att även Centerpartiet fick mycket uppmärksamhet när de var med och bordlade ett par övervakningsförslag, men sedan efter smärre kosmetiska ändringar nu kommer rösta igenom dessa lagarförslag!

Links to this post:

Skapa en länk