10 september 2007

Ny myndighet skapas för kontroll av tvångsmedel

Har börjat skolan igen, så det kommer bli glest med inlägg här. Kommer bara posta kort om saker som andra missat men som förtjänar att uppmärksammas. IPRED-direktiven är de enda undantagen som jag kommer forsätta bevaka.

Till er som har mailat mig: Jag har sett mailen men inte haft tid/ork att svara. Jag läser dock alla mail, så forsätt maila om ni vill :-)

I alla fall, pressmeddelande från regeringen: En ny fristående myndighet bildas för skärpt tillsyn över polisens användning av hemliga tvångsmedel m.m.

Links to this post:

Skapa en länk

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hur går det med IPRED1 egentligen? Kommer utredningen att skrivas om eller?

Justitidepartementet kände ju till att det fanns alternativa tolkningar för hur det ska implementateras. Det står på sidan 194 i promemorian: "Denna bedömning får självklart ändras om avgörandet från EG-domstolen skulle gå i en annan riktning."

Avgörandet syftar på generaladvoaktens utlåtande som varit nyhet i nästan alla tidningar: IDG, DN, SVD, Aftonbladet och Expressen.

11 september, 2007 06:43  
Blogger floodis said...

Hur går det med IPRED1 egentligen? Kommer utredningen att skrivas om eller?

Inte klart än. General advokatens utlåtande är ju bara vägledande. Så innan EG-domstolen dömt i frågan så kan vi bara sitta och vänta. Men processen forsätter som vanligt i riksdagen till domen fallit.

11 september, 2007 22:25  

Skicka en kommentar

<< Home