16 februari 2006

Microsoft förklarar censur i MSN Messenger

ComputerSweden skriver att de i förrgår rapporterade om att vissa länkar som skickas med MSN Messenger inte går fram till avsändaren. Detta rapporterade Free the mind om redan i slutet av november förra året. Och användare på forumet Eternalsuns rapporterade om det tidigare än så.

CoumputerSweden rapporterar att Jessica Börjel, ansvarig för kommunikationstjänster på svenska MSN vid Microsoft kommer med en utförligare förklaring till behovet av censur, och inte helt oväntat handlar det om att "skydda" användarna från sig själva.
Vi testar för tillfället att genom en realtidsfiltreringsteknologi inaktivera vissa länkar, delar av länksträngar och filer som har namn som kan innebära eller har inneburit en risk för användarna.
Bland termer de censurerar ingår "download.php" och detta sker självklart utan att Microsoft någonsin meddelat någon om det.

De använder alltså samma argument för att censurerar ord och termer i MSN Messenger som de gjorde för att försvåra för användare att skicka musikfiler tillvarandra. Microsoft har själva utnämt sig till förmyndare av MSN Messengers användare, utan att tala om det. De litar helt enkelt inte på att du själv ska kunna bedöma vad du ska och inte ska göra (och konstigt nog verkar allt ha med utbyte av eventuellt upphovsrättskyddade filer att göra). Så om de inte litar på dig, så borde du inte lita på dem.

Links to this post:

Skapa en länk