28 mars 2006

Strängare upphovsrättslag i Tyskland

Tyskland har antagit en strängare upphovsrättslag som innebär att den som olagligt laddar ner eller upp skyddade verk kan dömas upp till två års fängelse. Och den som olagligt fildelar för kommersiellt bruk kan dömas upp till fem års fängelse. Tidigare fanns också ett förslag på att ta bort klausulen som tillåter privatkopiering i liten skala för hemmabruk, men det förslaget antogs inte.

PC för Alla skriver
Den nya lagen är resultatet av ett aggressivt kampanjarbete av Tysklands filmindustri /.../ Justitieminister Brigitte Zypries försvarar lagen och säger att målet absolut inte är att leta nedladdare att handfängsla på landets skolgårdar.
Förslaget lades dessutom fram av Tysklands socialdemokratiska parti (SPD). Det är alltså exakt samma sak som sas/sägs och hände/händer i Sverige: Ett socialdemokratiskt parti som hårdlobbas av upphovsrättsindustrin och där justiteministern säger att meningen med lagen inte är att jaga ungdomar.

"Vi-stiftar-denna-lag-men-tänker-inte-använda-den"-argumentet helt enkelt, för att få människor att känna sig lugna och inte få panik. Men sen smäller det.

Links to this post:

Skapa en länk

1 Comments:

Blogger rasmus said...

"Fildelar i ekonomiskt syfte", huh?

28 mars, 2006 18:11  

Skicka en kommentar

<< Home