17 augusti 2006

Företagen bakom razzian mot The Pirate Bay avslöjade

Piratbyrån uppger idag att säkra källor från upphovsrättslobbyn har försett piraterna på The Pirate Bay med bland annat hela mejlkonversationer mellan MPA:s Monique Wadsted och Antipiratbyråns Henrik Pontén.

The Pirate Bay har på sin blogg nu publicerat ett utdrag från en mejlkonversation mellan Wadsted och Pontén som innehåller en konfidentiell lista över företagen som ligger bakom razzian och rättsprocessen mot bittorrentsidan. De tre företagen är Activision Publishing, Blizzard Entertainment och Sierra Entertainment.

Intressant i sammanhanget är att både Blizzard och Sierra är dotterbolag till Vivendi. Och Vivendi är företaget som myglade igenom sanktionsdirektivet. Sanktionsdirektivet i sin tur kommer bland annat att tvinga internetleverantörer att lämna ut ip-adresser till upphovsrättsinnehavare när dessa misstänker intrång i sin upphovsrätt.

Detta borde göra Vivendi till det företag som mest aktivt och aggressivt driver en piratjakt, och det på flera plan. Dels på den politiska nivån genom en lyckad men smutsig lobbyverksamhet och dels på den juridiska nivån genom polisanmälningen mot The Pirate Bay som ledde till den kontroversiella razzian.

Links to this post:

Skapa en länk