30 juni 2007

KDU drev igenom slopad kassettersättning

Kristdemokraterna har haft riksting nu i helgen. Överaskande nog dök frågan om kassettersättningen upp på dagordningen och KDU inte bara förespråkade slopad kassettersättning, utan också fick ett så stort gehör att Kristdemokraterna, av alla partier, nu har det som kristdemokratisk politik att avskaffa kassettersättningen. Kul!

En lustig grej dock
Tanken är att företagen ska få en kompensation för den piratkopiering som köparen av ett medium potentiellt kan tänkas göra samt för den kopiering i privat bruk som Sverige traditionellt har tillåtit (anm. min understrykning)
Pressmeddelande från KDU

Frågan är om man ska tolka detta som att KDU är ovanligt införstådda med att kassettersättningen i praktiken används som en piratkopieringsersättningen eller om de har missat att kassettersättningen på pappret enbart ska ersätta privatkopieringen. Jag tycker det mesta tyder på ett missförstådd från KDU:s sida, där de tror att kassettersättningen är till för att ersätta båda sorters kopieringar.

I vilket fall som helst, jag ser det inte som helt omöjligt att de andra regeringspartierna driver igenom likande politiska linjer i denna fråga, och då är vi på riktig god väg att avskaffat kassettersättningseländet. Men det kräver nog speciellt stort engagemang från respektive ungdomsförbund.

Links to this post:

Skapa en länk

4 Comments:

Anonymous David Högberg said...

Eftersom det är jag som skrev motionen om kassettersättning samt försvarade den på rikstinget för KDU:s räkning så kan jag upplysa dig om hur det ligger till. Det handlar inte om något misstag från vår sida, utan om att vi (åtminstone en hel del av oss) är mycket medvetna om hur den fungerar i praktiken.

30 juni, 2007 23:05  
Blogger floodis said...

Oj, det är ju jättebra! =)

01 juli, 2007 12:01  
Anonymous Anonym said...

Flyer

Säljs det fortfarande kasetter i någon större utsträckning? - Jag har iaf inte sett sådana i affärena på åratal - eller betalar man kanske "kassettersättning" på CD/DVD idag istället? - Varför jagas "pirater" i så fall?

Jag förstår inte frågan

Hej floodis - jag har saknat dina inlägg - jag hoppas att du kommer igång igen snart!

05 juli, 2007 10:28  
Blogger floodis said...

Det heter bara kassettersättning, men det appliceras på allt som kan lagra media förutom datorers hårddiskar.

Jo, jag har varit lite sommarlat. Kommer bli ändring nu =)

05 juli, 2007 23:41  

Skicka en kommentar

<< Home