09 maj 2007

Klartext om FRA:s avlyssningsförslag

Per Agerman på Frendo verkar ha rotat vidare runt FRA och hittat några riktigt intressanta omskrivningar gjorda av FRA.

Debatten kring FRA har varit het och massmedierna har varit väldigt aktiva i sin kritik mot FRA:s avlyssningsförslag. Därför har FRA inrättat en ny avdelning på sin webbsida som de kallar för Klartext!. Där bemöter de kritiken mot avlyssningsförslaget från massmedia, organisationer och enskilda.

I ett av svaren markerade FRA bland annat att "FRA spanar inte på svenskar". Detta byttes dock ut mot mer oklara termer "FRA spanar inte inrikes" och detta byttes i sin tur ut en andra gång mot "FRA spanar inte inrikes, det gäller även när e-posten går över gränsen". Läs om de andra omskrivningarna på Frendo.se och på Ny Teknik.

O ja, helt klart klartext!

Links to this post:

Skapa en länk

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hmm, anar vi ett FRAsi runt hörnan månne? Kan Fazer stämma dem för att de får något så gott att göra så ont.

14 maj, 2007 21:43  
Anonymous Dennis said...

FRA-folket borde veta bättre!

FRA:s chef och ledning, försvarsutskottet med Anders Björck & co tillsättes defacto av regeringen. Tror FRA:s chef och ledning att den får sitta kvar ifall Sverige får en totalitär regering i framtiden? Nej, sådana här verktyg som FRA vill ha skall ingen ha.

SvD hade nyligen en valundersökning där nationalist-partiet SD fick 15%. Det slår nästan (fp), (c) och (kd) tillsammans.

Vad nationalism och fanatism leder till vet vi redan.

20 maj, 2007 18:49  
Anonymous rune said...

Om dom inte spanar inrikes, vad är då problemet?
Om dom inte spanar inrikes så behöver dom väl inte ens bry sig om Svensk lag?

21 maj, 2007 21:00  
Blogger floodis said...

rune: Internet är uppbyggt på ett sätt så att gränser inte existerar såsom de gör på kartor. FRA kan inte spana utrikes utan att spana inrikes.

Och problemet med det är att detta innebär en generell övervakning av människor som inte är misstänkta för brott, med allt vad det innebär.

Och iaf min personliga åsikt är att staten om skäl inte finns ska övervaka människor, vare sig utrikes eller inrikes.

Det är glocalnet-lågt av staten att utnyttja 11 sept och den rädsla det skapat hos människor för att driva igenom övervakning a la tidigare öststaterna.

21 maj, 2007 21:17  

Skicka en kommentar

<< Home