17 maj 2006

Xbox 360 hackas sakta men säkert

Förra hösten sa Chris Satchell från Xbox Advanced Technology Group att det i Xbox 360 skulle finnas säkerhetsnivåer som hackarsamfundet aldrig tidigare sett. Mindre än fyra månader efter lanseringen av Xbox kunde vi bokstavligen se [YouTube video] de första brända spelen spelas på Xbox 360. Detta var under marsmånad och hacket möjliggjordes genom att hackargruppen genom ett modifierat firmware "lurade" 360:n att tro att den brända DVD-R-skivan var en legetim Xbox-skiva. Men även om gruppen beskrev hur de ordnade hacket så vägrade de att släppa det modifierade firmwaret.

Mindre än två månader efter att den första gruppen lyckades spela brända skivor på 360:n så har ett nytt hack kommit. Det nya hacket bygger på samma princip med att lura 360:n till att spela från brända skivor. Fördelarna med det nya hacket är att denna gång så har firmwaret släppts och finns smidigt tillgänglig på The Pirate Bay. En annan stor fördel är att man via sin PC kan flasha 360:ns DVD-spelare, vilket man var tvungen att göra manuellt med det äldre hacket. Dessutom medföljer endel andra mjukvaror som förenklar processen. Även om det fortfarande är svårt att modifiera sin 360 med detta hack, så var det mycket svårare bara för två månader sen.

Observera dock att det äldre hacket gäller endast Xbox 360:s med DVD-spelare från Hitachi-LG och det nyare hacket gäller endast Toshiba-Samsungspelare. Endel andra saker som kan vara bra att veta är att dessa hack inte möjliggör att man kör egenkodade mjukvaror på 360:n och spelen måste fortfarande ha rätt regionskodning. Dessa båda begränsningar beror båda på samma problem, men som troligen bara kräver lite mer tid för att knäckas.

(Via Intrikat IT)

Links to this post:

Skapa en länk