10 april 2007

Datum för Europaparlamentets behandling av IPRED2

Så nu har IPRED2/kriminaliseringsdirektivet som de flesta vet passerat Europaparlamentets juridiska utskott JURI och behandlas just nu i plenum (stora Europaparlamentet). Så här kommer de viktiga datumen för denna omgång:

18 april: Sista dagen för parlamentarikerna att lämna in ändringsförslag. Nu kan vilka parlamentariker som helst lämna in ändringsförslag, så nu har även våra svenska Europaparlamentariker goda förutsättningar för att försöka ändra direktivet. Jens Holm (v) har redan visat var han står i frågan när han tillsammans med en kollega redan under utskottens beredning av direktivet la fram flera ändringsförslag för att begränsa och till och med för att förkasta direktivet. Förhoppningsvis är de andra svenska parlamentarikerna inne på samma spår. Om ni mailar parlamentarikerna och får svar så dela gärna med er av svaren så vi får en bild av läget.

24-26 april: Någon av dessa dagar kommer Europparlamentet att rösta om direktivet och då kommer första läsningen att vara avslutad. Får återkomma när det finns ett exakt datum och en tid.

Links to this post:

Skapa en länk

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

http://www.copycrime.eu/

11 april, 2007 03:24  

Skicka en kommentar

<< Home