14 mars 2008

Dags att agera!

Den svenska bloggosfären har redan tagit upp i princip alla aspekter av regeringens meddelande om att gå vidare med förslaget om att lägga ut rättsväsendets arbete på entreprenad till intressen som främst kommer USA, men även att ge dem en mer omfattande behörighet än vad det svenska statliga rättsväsendet har idag. Så jag tänker inte kommentera så mycket längre än så här.

Nu när vi skrivit och läst om och diskuterat regeringens agerande så är det dags ta till lite gamla hedliga metoder. Maila och ring regeringen (justitiedepartementet, kulturdepartementet) och riksdagsledamötena. Säg vad du tycker och tänker och varför det är ett dåligt förslag. I och med att det är ett lagförslag från EU som frågan handlar om så kan inte hela lagförslaget stoppas ("men vi måste juuu"-argumentet). Delen om att lämna ut personuppgifter bakom ett ip-nummer är dock en frivillig grej som både regeringen och riksdagen kan säga nej till. Så skriv och ring till dem och påpeka speciellt detta.

Links to this post:

Skapa en länk

3 Comments:

Anonymous Perty said...

Approp på att säga nej så är avfallsdirektivet från början av 1990 talet ej implementerat i Sverige ännu så att "det GÅÅÅR inte" är en sanning med modifikation.

Och varför är inte det direktivet implementerat då?

Jo svensk forskning har visat att direktivet suger. Och politikerna ställer sig i det här fallet bakom forskningen, lustigt va?

14 mars, 2008 14:11  
Blogger JorgenL said...

Jag har plockat ner alla aktuella riksdagsmannamailadresser och satt ihop dem med ett litet sökverktyg så man kan plocka ut dem per parti, utskott och valkrets.

Länk finns på min blogg, i inlägget om FRA.

15 april, 2008 00:48  
Anonymous Viktor said...

För de som är litet latare har jag även skapat ett upprop mot FRA-lagen som kommer att skickas till alla riksdagsledamöter. Skulle verkligen uppskatta om du ville länka!

http://www.spogg.com/petition/petition.php?pid=28

Mvh Viktor

04 juni, 2008 18:44  

Skicka en kommentar

<< Home