25 april 2008

Warner Brothers mutade polisen Jim Keyzer

Jim Keyzer är polisen som hade hand om The Pirate Bay-utredningen men samtidigt var i samtal med en av målsägandena om ett arbete hos dem. När utredningen lämnades in så tog Keyzer tjänstledigt från sitt jobb som polis och jobbar nu för Warner Brothers. Jim Keyzer var också polisen som väldigt snabbt la ner en polisanmälan av The Pirate Bay mot upphovsrättsindustrin för dataintrång, troligen medans samtal pågick mellan honom och Warner Brothers om jobbet. Han ska även delta som oberoende vittne i rättegången mot The Pirate Bay.

Monique Wadsted, Hollywoods juridiska ombud i Sverige, förklarar vad det hela handlar om
Det är väl ett uttryck för att Warner Brothers i Sverige tycker att Jim Keyzer har gjort ett bra jobb.
Självklart vet jag att ni redan visste allt detta. Detta inlägg skriver jag som en reaktion på att Jim Keyzer mailat runt till massa bloggare och bett dem att sluta nämna hans namn i sammanhanget. Är man en smutsig polis så vill man ju inte direkt hamna i strålkastarna. Internet fungerar dock inte så enkelt och Keyzers löjliga agerande har såklart fått motsatt effekt, så som det brukar göra när någon på något sätt försöker begränsa olika internetfenomen. Nu sprids hans namn som vinden på internet och jag ville med detta inlägg bara bidra till spridningen.

Rubriken på detta inlägg har jag skrivit så att namnet Jim Keyzer kommer förknippas med Warner Brothers, muta(de) och polis(en) i sökmotorer som lägger stor vikt vid rubriker. Samtidigt som jag passar på att länka till ett axplock av webbsidor som skrivit om ämnet för att lyfta upp deras sidor i sökmotorerna. Har du också skrivit om Jim Keyzers hot mot bloggare så meddela mig så lägger jag in en länk till din blogg eller webbsida också.

Christian Engström: Den mutade polisen heter Jim Keyzer
Kopit: Keyzer mailar och klagar på Kopit
Opassande: Jim Keyzer hotar bloggar
Piratbyrån: Jim Keyzer Jim Keyzer Jim Keyzer
Basic personligt: Den mutade Jim Keyzer
Nihao Kenny: Jim Keyzer

Uppdatering 26/4:

Opassande ger tips på flera bloggar i kommentarerna. Jag länkar dock bara till dem som nämner namnet Jim Keyzer i sina rubriker (för sökmotorernas skull). Speciellt vill jag lyfta upp Kenny_lex inlägg. Ingen gör humor som Kenny_lex, så kolla in hans inlägg och blogg.

3 Comments:

Blogger opassande.se said...

Framsidan på knuff är en rätt tjusig syn idag. Några länkar till för dig att lägga in i posten: projo står upp för yttrandefriheten, Basic Personligt likaså. Piece of the Mind undrar om folk vaknat, och Mina Moderata Karameller tycker att Keyzer ska vara vuxen och ta sitt ansvar. Slänger med Jörgen L också, fler finns säker, och en och annan till lär nog dyka upp.

25 april, 2008 07:39  
Anonymous Anonym said...

piratbyrånlänken är trasig pga extra http://

26 april, 2008 14:02  
Anonymous Anonym said...

Intressant att Warner Brothers går den här vägen istället för utbyta-vad-de-nu-skulle-göra via telefon eller nätet.
Antingen är man för orolig, pga materialets känslighet, vilket ligger nära till hands att tro. För det rör sig knappast om något annat jobb som J.K skulle få, utan mer ett leveransjobb av något slag, med säkerligen något utbyte av information.

Kul är det också att de själva försöker dölja det så här, istället för att enkelt bara bestämma träff och ta sig över. Så något är lite märkligt med beteendet.

05 juni, 2008 13:10  

Skicka en kommentar

<< Home