23 november 2008

MUF röstar för fildelning

Under MUF:s förbundsstämma så röstade stämman efter en lång diskussion för att tillåta fildelning för icke kommersiellt bruk. För inte så många år sen satt en av MUF:s styrelsemedlemmar Anna König Jerlmyr (idag riksdagsledamot) på SVT:s Debatt och förklarade att piratkopiering finansierade både terrorism och narkotika. Ett halvt decennium senare röstar samma ungdomsförbund för fri fildelning. Underbart.

Och tidpunkten kunde inte vara sämre för moderpartiet. Men resultatet av MUF-stämmans omröstning är troligen mer ett resultat av den politik moderpartiet driver just nu i frågan snarare än ett sammanträffande. Helt enkelt droppen som fick det att rinna över för MUF. Dock fortfarande ett riktigt dåligt tillfälle för moderpartiet.

Här är motionen [PDF] det röstades om.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Som sagt det var fyra år sen hon sa det och saker kan ändras snabbt i den här världen.

Jag har inte själv sätt debatten, men jag kan antagligen uttryckte hon sin åsikt om det. Och som sagt, saker och ting ändras! Vad lever vi i för samhälle om man inte har rätt att ändra sin åsikt, oavsätt om man är parti, organisation, företag eller privatperson?!

24 november, 2008 11:56  
Blogger floodis said...

Hon som person har inte ändrat åsikt. Anna tycker precis likadant om fildelning/piratkopiering som hon gjorde då. Däremot MUF som ungdomsförbund har bytt åsikt och jag har inget emot att man byter åsikt.

24 november, 2008 12:54  

Skicka en kommentar

<< Home