01 augusti 2005

FFII.org sänkt av mjukvarupatentförespråkare

Det tyska mjukvaruföretaget och mjukvarupatentförespråkaren Nutzwerk har vid tre tillfällen stämt FFII av samma anledning. FFII vann de två första gångerna men den tredje gången lyckades Nutzwerk öka kostnaderna för FFII rejält.

Nutzwerk har utnyttjat det, enligt FFII, bristande civilrättsliga rättssystemet i Tyskland för att försöka få FFII i konkurs och därmed bli av med de kritiska texter FFII har skrivit om Nutzwerk.

Nutzwerk har goda anledningar att vilja bli av med de texterna. Å ena sidan försöker de verka seriösa och låter sig statueras som ett litet framgångsrikt företag baserat på mjukvarupatent. Men å andra sidan har de lycktas få väldigt dåligt rykte om sig: Den mjukvara de utvecklar i säkerhetssyfte ger vilseledande resultat, de utnyttjar felstavade domännamn (som till exempel yaho.co.uk) i reklamsyfte och de spammar Google med länkar innehållande ord som "konstenloser Sex" (gratis sex) och "Scheiß Juden" (jävla judar).

När Nutzwerk första gången anmälde FFII så klagade de på att FFII förstörde deras rykte på grund av att FFIIs kritiska texter rankades högt i Google. Därefter har de hotat att stämma människor som länkar till de kritiska texterna. Det resulterade i att ännu fler människor länkade till de texterna.

Nu verkar det dock som att FFII har blivit tvungen att lägga ner sin webbsida av ett domstolsbeslut.

Eftersom att FFIIs sida nu är nere så kan jag tyvärr inte länka till dessa texter, och de verkar vara krångliga att hitta via Googles catch. Hittar du dock dessa texter så kontakta mig, jag vill gärna länka till dem.

Nutzwerk har skrivit ett pressmeddelande med anledning av att FFII har blivit tvungen att lägga ner sin sida, men den är på tyska.

UPPDATERING 12/8-05

FFII.org är uppe nu igen. Nutzwerk hade skickat hotbrev till både FFIIs internetleverantör och DNS-host. DNS-hosten blev skrämd av hotbrevet och plockade bort FFII från deras DNS. Men deras internetleverantör var inte lika lättskrämda. Så man har hela tiden kunnat nåt FFII.org via IP-numret.

Links to this post:

Skapa en länk

5 Comments:

Anonymous Pelle Sten said...

De finns i Wayback Machine.

02 augusti, 2005 11:53  
Blogger floodis said...

Är du säker? Jag sökte på respektive adress för texterna, men det fanns inget.

02 augusti, 2005 15:21  
Anonymous Kalle said...

Sökte på http://nutzwerk.ffii.org/index.de.html i Google och hittade den här.

04 augusti, 2005 10:18  
Anonymous Kalle said...

Äh! Den vill inte hänga med... men som sagt sökning på URL:en funkade

04 augusti, 2005 10:20  
Blogger floodis said...

Irriterande, eller hur? :)

04 augusti, 2005 10:30  

Skicka en kommentar

<< Home