16 september 2006

Debattartikeltips

I debattartikeln Vem vaktar väktarna? i Kristianstadsbladet skriver Daniel Gustafsson och Christian Engström från Piratpartiet om Folkpartiets och Socialdemokraternas dubbelmoral kring övervakning.
Tillskyndarna av övervakningssamhället, socialdemokraterna och folkpartiet, har nu fått känna på sin egen medicin av övervakningssamhällets mörka sida /.../ Dataintrång och hemligt spioneri i partiers datorer beskrivs av Marita Ulvskog som våldtäkt, av Göran Persson som kränkande. "Det känns som om någon har varit hemma i ens hem och rotat i ens saker" lär han ha sagt. Ändå är det precis det här som s och fp på ett listigt och uträknat sätt vill införa i vanliga människors hem.
Artikel beskriver också att det är vanliga människor som kommer drabbas av politikernas övervakningsiver och inte bara, som Bodström ljuger om, tungt kriminella.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hm, dom har kopierat rakt av flera stycken ur flygbladet "Bodströms värsta" som jag var med och formulerade.

Men dom har satt ihop grejerna lite felaktigt: stycket som börjar med "Informationen som lagras" rör den information som kommer att lagras i.o.m. EU:s datalagringsdirektiv.

Det skulle ha passat bättre att infoga ett stycke om när man får använda överskottsinformation, vilket är vad som åsyftas såsom artikeln ser ut. Man får väcka åtal för alla brott som upptäcks med hjälp av överskottsinformation, förutsatt att de kan tänkas leda till 1 års fängelse eller mer. Dessutom får all överskottsinformation användas utan begränsningar i förundersöknings- och spaningssyfte.

Same shit, alltså: löjligt låga straffgränser. Men man ska väl helst hänvisa rätt ändå. Det är bara det att det är som Swartz säger i "Marschen mot Bodströmssamhället", att det finns så hemskt många olika förslag som liknar varandra, i samma riktning.
Kan ju förstås även vara tidningen som har förkortat artikeln på ett felaktigt sätt.

Nu ska jag ut en vända till och distribuera valsedlar.

17 september, 2006 10:39  

Skicka en kommentar

<< Home