25 november 2008

Några citat från de senaste dagarna

Jan Guillou chattade tidigare idag på Aftonbladet angående IPRED. Följande citat får stå för nivå på hela chattet:

tidningsankan: i japan har internet blivit mer och mer anonymt pga av de de hårda fildelningslagarna. Detta gör det omöjligt att kontrollera även grov brottsligthet som ex barnporrbrott. Hur ställer du dig till det?

Jan Guillou: Jag är emot barnporr.

Via Copy me happy.

Även Per Sundin från Universal chattade nyligen på tv4.se. Och även här blir man mållös.
Trådlöst: Hej jag avänder min grannes trådlösa nätverk. Blir det han som kommer att bli ansvarig för min olagliga fildelning?
Per Sundin: Det stämmer! Att idag inte skydda sitt trådlösa nätverk med tex inloggning är väldigt osmart. Mvh Per
Via opassande.

Copyriot skrev för några dagar sedan att "schlagermannen Micke Wennborn nu bekräftat att han vill förbjuda öppna nätverk". Då kan vi lägga Per Sundin till listan. Och kom ihåg att denna illegalisering av öppna nätverk är tänkt att ske som en bieffekt till en annan lag. Riktigt dåligt.

Vi forsätter med ännu ett citat som uttalades i helgen men som aldrig fick någon riktigt uppmärksamhet. Fredrik Reinfeldt på MUF:s förbundsstämma:
Väljarna har kort minne, vad som diskuteras nu behöver inte vara samma sak som diskuteras på valdagen
Detta är hela mening med Reinfeldt massmediestrategi om att tiga ihjäl frågor och en grej han "rekommenderade" de moderata riksdagsledamöterna inför FRA-omröstningen. Med andra ord: Driv genom lagar helt utan folkligt stöd nu och tig sedan ihjäl frågan så att det inte påverkar kommande valen. Och denna strategi har han alltså meddelat att han använder på IPRED-frågan.

Alla politiker använder denna strategi, men Reinfeldt är nog den första som gör det så uppenbart och faktiskt erkänt det. Och jag håller med om att det är en strategi som fungerat och troligen fortfarande gör det. Ända skillnaden mot förr är internet. Folk må glömma, men internet gör inte det. Speciellt inte frågor som berör internet. Dessutom är alla politiska analytiker är överens om att det var internet som avgjorde det amerikanska valet och att internet är en politiskkraft att räkna med i framtida val, även och kanske speciellt i Sverige. Reinfeldt kan forsätta försöka tiga ihjäl alla frågor som inte ligger till hans fördel, men det innebär samtidigt att underskatta internet, och det blir förhoppningsvis hans undergång.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

En väldigt snygg poäng det där med att vi inte ens kan glömma, inte med internet. Politikerna är i fortsättningen fastnaglade vid vad de presterat.

/Smen

25 november, 2008 23:55  
Blogger Unknown said...

Just det, punktering, hans Uppblåsthet Nationalpösmunken avslöjar sig och pyser ihop. Bojkott utlyses!

Bonus. Allmänperspektiv:

Slut med lafferkurvor, vertikala phillipskurvor, självständig riksbank, och dessutom extremiteter som objektivism, anarkokapitalism, Nozick, Rand och fan vet allt "initierat" dravel. Back to basics. Här har vi den vulgärliberala schimpansekonomins skatt-är-stöld-hets-propaganda in action:'


Liberalt sjukhussnusk

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=856210

KLASSPOLITIK! Det är vad det handlar om. Allt för de egna feta plånböckernas skull. De kan dra år helvete.

Slut även med den vulgärmarxistiska lögnpropagandan! Socialistiskt sjukhussnusk är lika illa, nomenklaturan är nämligen OCKSÅ en utsugarklass.

Om klyftorna i samhället

http://www.newsmill.se/artikel/2008/09/02/om-de-okande-klyftorna-i-det-svenska-samhallet

Ekonomins elände

http://www.newsmill.se/artikel/2008/10/21/ekonomins-elande#comment-6834

Fildelningsfrågan: ekonomisk analys

http://www.newsmill.se/artikel/2008/10/27/rosta-pa-piratpartiet

26 november, 2008 05:16  

Skicka en kommentar

<< Home