01 juni 2006

Ursäkta polisrazzian - Vi flyttar servrarna utomlands

Så då hände det till slut. Polisen gjorde en razzia hos The Pirate Bay och tog fler servrar än vad man skulle kunna tro att de var ute efter. De tömde två hallar och fick med sig totalt 200 burkar. Servrar som hostade webbsidor som inte ens hade något med piratkopiering att göra beslagtogs också. Det verkar dock finnas vissa skäl till varför åklagaren Håkan Roswall bestämt ville tömma hallarna.

Men precis som när Roswall misslyckades med att få fildelaren i Sollentuna dömd till fängelse respektive plocka ner webbsidan Kavkazcenter så kommer han misslyckas med att permanent plocka ner The Pirate Bay. The Pirate Bay kommer inom kort komma upp igen, med servrarna spridna över hela världen.

Någon borde stå klar med ett glas treo när Roswall får beskedet att The Piratebay kommit upp igen. Huvudvärk kan komma plötsligt.

Man måste dock fråga hur effektivt skattepengarna förvaltas när 50 poliser gör en razzia och tar 200 burkar, där majoriteten överhuvudtaget inte ens har med piratkopiering att göra. Och med tanke på hur lång tid det kommer ta att gå igenom dessa burkar och alla .torrentfiler efter upphovsrättsskyddat material. Speciellt med tanke på att The Piratebay kommer komma upp snart med en bakup. Så medans polisen sitter och undersöker filerna på en av världens största webbsidor, för att få ner den permanent, så kommer samma sida finnas uppe och forsätta som vanligt. Till sist får vi inte glömma alla personer vars näringsverksamheter gått ner på grund av razzian.

Var det verkligen värt det? (Förutom att Piratpartiet fick sin största medlemsökning någonsin på en och samma dag)

Links to this post:

Skapa en länk

4 Comments:

Blogger aspungen said...

Jag är en av era nya medlemmar. Skrev ett inlägg om det på min blogg. Det blev mitt sätt att markera. Har följt PP sen starten men inte tagit steget att bli medlem förrän nu. Men det känns ganska okej så här dagen efteråt. Det får väl ändå sägas vara en ganska bra sak - precis som du säger - med gårdagens fullständigt vansinniga tilltag ;)

Förhoppningsvis vaknar fler människor upp!

För resten: kolla gärna inlägget å påpeka gärna om jag ksulle ha något faktafel nånstans.

keep up the good work

01 juni, 2006 13:57  
Anonymous Betel said...

Det är synd att TPB nu tvingas flytat sina servrar utomlands. Att dom låg i Sverige var man lite stolt över. De visade hur långt vi hade kommit.

02 juni, 2006 11:25  
Blogger floodis said...

aspungen: Jag är inte medlem i Piratpartiet. Men kul att du blev det =). Ditt blogginlägg så bra ut =).

Betel: Om allt ordnar sig i Sverige så är det inte omöjligt att TPB flyttar hem =).

02 juni, 2006 17:10  
Blogger aspungen said...

haha, ojoj. jag måste blandat ihop dig med nån annan ursäkta :)

16 juni, 2006 20:13  

Skicka en kommentar

<< Home