18 juni 2008

Du gamla, du fr.a

Riksdagen har nu röstat igenom FRA-förslaget. 143 ja, 138 nej, 1 avstår, 67 frånvarande. Bara en enda ur de allierade röstade nej och det var ingen av de kritiker som framträtt i media (vad jag vet). Den enda hjältinnan från allianspartierna blev Camilla Lindberg (fp).
Camilla Lindberg (fp)
Samtidigt noterar vi att Fredrik Reinfeldt inte ens närvarade. Han är nämligen i Innsbruck och tittar på fotboll. Komiskt nog på matchen mellan Sverige och Ryssland (FRA verkar ha avlyssnat Ryssland speciellt mycket). Verkar dock inte som att han använt sina spaningsskills mot Ryssland för att tipsa Sverige om Rysslands strategi, för Sverige ligger i skrivande stund under med 2-0. Nej Reinfeldt är inte där nere för att kolla på fotboll och stötta det svenska landslaget. Han är där för att lyfta blicken från den debatt och omröstning som pågick i riksdagen idag och för att jobba lite för sin image som sjunkit som en sten senaste dagarna.

Jag sa att det ofta inte är slut ens när politikerna har röstat. Peter Rådberg (mp) sa under debatten att han tänkte anmäla lagen till Europadomstolen så fort som möjligt. Förhoppningsvis jobbar han på en sådan anmälan just nu. Det är bra, även om det kommer ta lång tid innan beslut fattas. Innan dess lär också massa andra saker hända. Till exempel i de kommande valen.

Sverige lär förlora matchen mot Ryssland och kommer åka ut ur EM. Men tills nästa mästerskap kan vi kanske putsa på en ny nationalsång: "Du gamla, du..."

Links to this post:

Skapa en länk

4 Comments:

Blogger kenny_lex said...

Borde inte rubriken vara "Du gamla du fr.a?

18 juni, 2008 23:30  
Blogger floodis said...

Ja, det är fyndigare :D Byter.

18 juni, 2008 23:59  
Anonymous Anonym said...

http://www.bahnhof.se/wb379880/podcast/Du%20gamla,%20du%20ofria.mp3

19 juni, 2008 15:53  
Blogger A.R.Yngve said...

Den Nya Nationalsången
(Mel: "Du gamla, du fria")
--------------------
Du svenska du misstänkta medborgare
Du som ögnas utav överheten
Jag hälsar dig kuvade folk på vår jord
För jag vet alla dina hemligheter!

Du är nu helt fångad uti Reinfeldts klor
Du är inte trygg nånstans på jorden
Han vet vad du sagt och han vet var du bor
Ja, Storebror han ser dig uti Norden!
------------
(Jag inväntar nu den fruktade knackningen på dörren klockan tre på morgonen...)

19 juni, 2008 15:58  

Skicka en kommentar

<< Home