28 juni 2008

Socialdemokraterna vill signalspana i kabel

Som vi alla känner till så röstade Socialdemokraterna nej till FRA-lagen när den var uppe för omröstning i riksdagen för drygt en vecka sedan. De senaste dagarna har orden "Mona Sahlin" och "riva upp FRA-lagen" flutit runt i gammelmedia.

Därför är det viktigt att klargöra att Socialdemokraterna inte alls vill riva upp FRA-lagen. De vill göra exakt samma sak som alliansen gjorde under sin teaterföreställning de sista timmarna innan omröstningen. Socialdemokraterna vill alltså ha signalspaning i kabel men de vill putsa förslaget lite i kanterna. Medborgarna ska fortfarande övervakas!

Detta har lett till bråk i oppositionen där Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill riva upp lagen helt och hållet. Det återstår alltså att se om Vänsterpartiet och Miljöpartiet kommer stå starka och försvara grundläggande mänskliga rättigheter eller sälja dessa för en plats i regeringen. Jag gissar på att de kommer göra som de fyra skådespelarpartierna och kompromissar fram ett förslag med några kosmetiska ändringar, kör ut ett pressmeddelande om vilka hjältar de är som försvarat människors grundläggande rättigheter och sedan lutar de sig bekvämt tillbaka i sina regeringsstolar i Rosenbad.

Föresten, i Expressen-artikeln ovan nämns Peter Rådberg som är Miljöpartiets talsman i FRA-frågan. Han har i ett mail till mig sagt att han under denna veckan som gick skulle ta tag i en anmälan mot regeringen (till Europadomstolen i Strasbourg antar jag). Med den belgiska anmälan så är vi uppe i två anmälningar nu. Men någon kanske ska maila Peter och fråga om han formellt lämnat in anmälningen än? Finns det föresten några fler som lämnat in klagomål till Europadomstolen?

Links to this post:

Skapa en länk

3 Comments:

Blogger Björn Felten said...

Ehhh... Beträffande den så kallade "Belgiska anmälan": rekommenderad läsning (speciellt punkt 3). :)

29 juni, 2008 01:26  
Blogger floodis said...

Ah, bra där. Ska uppdatera inlägget.

29 juni, 2008 13:24  
Anonymous Winston said...

Demonstrationen i Malmö den 3 juli 2008.

Gustav Adolfs torg

Talare
Preliminär talarlista
Start ca 17.15, talen ~2 minuter/talare
Timbuktu (conferencier)
Sara Mohammadi från Ung Vänster
Johanna Nylander (Frihet Fildelning Feminism)
Daniel Sturesson från KDU
Erik Hultgren från CUF
Peter J Olsson Politisk redaktör, Kvällsposten
Björn Hellberg från SSU
Demonstrationståg (ca 17.50-18.30) från Gustav Adolfs torg, Södergatan, Stortorget, Lilla torg, Skomakargatan, Södergatan, Gustav Adolfs torg.
Trafikregler ska iaktagas, hörnet stortorget/lilla torg gås på trottoaren, de som bär megafoner fungerar som demonstrationsvakter
MUF
Peter Sunde (brokep) från ThePirateBay
Hampus Algotsson från Grön Ungdom
Emil Strand från Liberala Ungdomsförbundet
Snild Dolkow från Piratpartiet
Timbuktu (Conferencier)

http://frapedia.se/wiki/Demonstrationen_i_Malm%C3%B6_den_3_juli_2008

02 juli, 2008 22:10  

Skicka en kommentar

<< Home